Вы здесь: Главная > Статьи > Поєднання спортивного харчування і дієти

Поєднання спортивного харчування і дієти

Чимало людей починають ходити в зал з метою скинути вагу за рахунок жирових відкладень і підтягнути тіло, а деякі вирішують «підсушитися», вже маючи досвід тренувань. Як відомо, коректне жироспалювння вимагає низькокалорійної дієти, а саме вживання в день калорій менше, ніж вважається нормою для вашої ваги. І в зв’язку з цим у багатьох виникає питання: як же поєднувати такі вимоги зі звичними спортивними коктейлями і які добавки допоможуть прискорити процес.

Для початку опишемо продукти спортивного харчування, від яких варто відмовитися: на сушінні і при схудненні вони ні до чого. Перше – це високовуглеводний гейнер. Вуглеводно-білкові суміші з вмістом вуглеводів 70% і вище вживаються для набору загальної маси, і їхня мета прямо протилежна тій, що ми розглядаємо. Високобілковий гейнер можна пити тільки після тренування в першій половині дня і тільки ектоморфам (але у ектоморфов рідко буває мета схуднути). Так що простіше на цей період від гейнера відмовитися взагалі. Протеїн потрібно вибирати максимально очищений від лактози: ізолят або гідролізат – або краще навіть купити амінокислоти, наприклад, BCAA в пропорційному співвідношенні 8: 1: 1.

Тепер перейдемо до рекомендованих спортивним добавкам для зниження ваги тіла. Звичайно ж, перше, що спадає на думку, – це так звані потужні жіроспалювачі, наприклад, термогеніки. Їхня дія досить сильна, проте до вибору потрібно підійти відповідально: вибирати той продукт, де чітко і ясно написано всі інгредієнти в складі (а не загадкові «запатентовані формули»). Необхідно також проконсультуватися з лікарем, оскільки термогеніки можуть давати серйозні побічні ефекти, а серед найпоширеніших протипоказань – порушення роботи серцево-судинної системи.

Оптимальним вибором для періоду жироспалювання стане карнітин – це вітаміноподібна речовина, яка проявляє жироспалюючі властивості безпосередньо під час фізичних навантажень. Карнітин сприяє розщепленню ліпідів з виділенням енергії, і необхідна умова для цього – фізична активність. Процес відбувається природним для організму чином, і після закінчення курсу спалені кілограми не повернуться (звичайно, якщо дотримуватися більш-менш збалансованого харчування). До того ж, карнітин зміцнює серцевий м’яз.

Вітаміни та мінерали будуть точно не зайвими у жироспалювальний період, оскільки вони потрібні для гарного самопочуття і функціонування всіх органів.

Джерело: postcards.rin.ru

Комментирование записей временно отключено.