Вы здесь: Главная > Статьи > Процедура подачі заяви на розлучення до суду

Процедура подачі заяви на розлучення до суду

У подружжя може бути безліч приводів для розірвання шлюбу. Коли недолік тріщить по швах, то мало хто думає про те, як зберегти сім’ю, хочеться як найшвидше вирішити це питання і не затягувати з розлученням. На жаль, розлучення в наш час став звичною справою і вже мало кого можна здивувати таким рішенням. Але для того, що б це відбулося мало одного бажання. Необхідно пройти довгу процедуру після якої можна вважати, що ваші долі з цією людиною розійшлися.

Процедура розлучення складається з декількох принципових кроків в яких ми будемо спробувати розубратися.

Залежно від того які відносини вас пов’язують з вашим чоловіком розлучення може бути як простим і безболісним, так і досить складним, що займе не одну годину. Найбільш складні розлучення відбуваються тоді, коли доводиться ділити як майно, так і вирішувати з ким залишиться дитина. У таких випадках суду доводиться не просто, та й батьки відзначають той факт, що процес може затягуватися на тривалий час. Якщо ж таких нюансів немає, то процес розлучення займає не так багато часу, однак підходити до нього потрібно не менше відповідально.

Основні кроки в шлюборозлучному процесі:

  • складання і подача заяви;
  • розгляд заяви судом;
  • суд;
  • розлучення.

Основна проблема починається у багатьох, коли мова заходить про складання заяви. З одного боку це не здається таким вже й складним процесом. Але з іншого заяву на розлучення має бути складено юридично правильно і вона має містити всю необхідну інформацію. Іншими словами, якщо ви оплатили судовий збір, віддали заяву, а у вас її не прийняли, то платити внесок вам доведеться знову і так до тих пір, поки заява не буде прийнято в суді.

Саме тому багато хто йде на консультацію до адвоката в цьому питанні.

Розгляд заяви може тривати кілька тижнів, після чого вам надішлють запрошення на засідання і процес буде розглянуто особисто. Ніяких складнощів не буде якщо як чоловік так і дружина прийдуть на засідання і не мають при цьому ніяких претензій. Інша справа, коли претензії є і тоді їх розглядають детально. Може бути, що один з подружжя проти розлучення і тоді таке ж справа розглядається зовсім по-іншому.

Розлучення — це складний і досить болісний для обох сторін процес, тому краще за все не доводить свої сімейні справи до такого стану речей і вирішувати все мирно. Не завжди розлучення може бути простим. Частіше за все проблеми виникають між позивачем та відповідачем, а в цих питаннях вирішувати все потрібно самостійно.

Комментирование записей временно отключено.